Materialen, Keuzeopties & Accessoires

Op deze pagina treft u een overzicht aan plus bijbehorende informatie van de beschikbare keuzeopties die u heeft bij de blokhutten, tuinhuizen en veranda’s. Per model worden beschikbare keuzeopties weergegeven die van toepassing zijn op het betreffende model. Indien een keuzeoptie een meerprijs heeft, dan wordt deze op de productpagina onder de betreffende optie weergegeven.

Standaard dakleer
Dakleer

Dakleer is de meest eenvoudige vorm van dakbedekking en wordt geleverd op rollen van 1 meter breed x 6.5 of 10 meter lengte. Voor de bevestiging worden er asfaltnagels meegeleverd. Het dakleer wordt aangebracht in banen die, afhankelijk van het type dak, horizontaal of verticaal liggen. Men begint onder aan het dak, waarbij de volgende baan de voorgaande baan met ca. 10 cm overlapt.

Beschikbaar bij: Outdoor Life en Tuindeco modellen

Easy Roofing
Easy Roofing

EasyRoofing is een zelfklevende dakbedekking met aan de bovenzijde voorzien van een UV-bestendige aluminium toplaag en wordt geleverd op rollen van 1 meter breed x 5 meter lang. Het voordeel van de EasyRoofing is dat er voor het aanbrengen geen extra lijm gebruikt hoeft te worden. De zelfklevende onderlaag zorgt voor een goede aanhechting op het dakhout indien deze vlak en stofvrij is.

Beschikbaar bij: Tuindeco modellen

EPDM
EPDM

EPDM is een synthetisch rubber en wordt meestal geleverd in één stuk. Men heeft dan geen overlappende banen zoals bij dakleer of EasyRoofing. Het heeft een zeer hoge resistentie tegen Ozon en UV-straling waardoor een zeer lange levensduur kan worden bereikt. EPDM is voor lessenaardaken en platte daken de meest duurzame oplossing. De EPDM wordt altijd geleverd inclusief lijm.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Dakshingles
Dakshingles

Dakshingles worden geleverd per pak á 3m² en zijn eenvoudig met de bijgeleverde asfaltnagels aan te brengen. De bitumen smeltlaag zorgt er voor dat de lagen door de warmte van de zon zich aan elkaar hechten. Dakshingles geven een stijlvolle afwerking van het dak en hebben een langere levensduur als bijvoorbeeld dakleer. Bij dakshingles heeft u de keuze uit meerdere kleuren.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen (kleurkeuzes verschillen per fabrikant)

Metalen dakpanplaten
Metalen dakpanplaten

Metalen dakpanplaten zijn gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal welke geperst worden in een traditioneel dakpanmotief en zijn bekleed met verschillende corrosie beschermende lagen. De rode of zwarte platen zijn mede door hun lichtgewicht snel en eenvoudig te plaatsen en bestand tegen vorst, hitte en hagel. De platen zijn zelfreinigend, dus geen algen of mosvorming meer!

Beschikbaar bij: Tuindeco modellen

Blokhut geimpregneerde fundatiebalken
Geimpregneerde fundatieregels

Deze fundatieregel van geimpregneerd vuren, heeft een vlakke baan waarop de wand van de blokhut rust. De balk loopt vervolgens schuin af waardoor water altijd wegvloeit van de wand waarmee de kans op houtrot bij de onderste planken wordt tegen gegaan. De balken zijn geimpregneerd voor een goede zelfbescherming, maar minder duurzaam als bijvoorbeeld composiet of hardhout.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Blokhut composiet fundatiebalken
Composiet fundatieregels

Deze Hout Kunststof Composiet (HKC) fundamentbalk is aan één zijde afgeschuind voor een goede afwatering aan de onderzijde van een blokhut. Door de groef aan de onderzijde van de fundamentbalk kan water tevens afgevoerd worden zonder dat de levensduur van een blokhut hierdoor nadelig wordt beïnvloed. HKC kenmerkt zich door zijn lange levensduur.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Blokhut hardhouten fundatiebalken
Hardhouten fundatieregels

De fundatieregel van hardhouten bangkirai heeft een vlakke baan waarop de wand van de blokhut rust. De balk loopt vervolgens schuin af waardoor water altijd wegvloeit van de wand waarmee de kans op houtrot bij de onderste planken wordt tegen gegaan. Bangkirai is een bekende tropische hardhoutsoort met een hoge vormstabiliteit, duurzaamheid en hoge mate van resistentie tegen schimmels.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Uitleg hardhouten fundatiebalken plus piketpalen
Hardhouten fundatiebalken en piketpalen

Hardhouten fundatiebalken van 44x88mm welke staand worden toegepast voor het funderen van uw blokhut op een onverharde ondergrond zoals zand of gras. De balken worden aan de binnenzijde verankerd d.m.v. hardhouten piketpalen welke in de grond geslagen worden. Deze manier van funderen is bij uitstek geschikt wanneer er geen vlakke verharde ondergrond aanwezig is zoals beton of tegels.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Houten binnenvloer
Houten binnenvloer

Een houten binnenvloer maakt uw blokhut helemaal af waardoor het aanleggen van een bestrating in de blokhut niet meer nodig is. Een houten binnenvloer verminderd tevens optrekkend vocht in uw blokhut. Een houten vloer wordt geleverd inclusief geimpregneerde onderbalken en bevestigingsmaterialen. U kunt tevens kiezen om de vloer te laten impregneren in dezelfde kleur als de blokhut.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Impregneren keuzeoptie
Impregneren

Door het impregneren krijgt het hout een gedegen bescherming tegen de schimmels welke houtrot veroorzaken, met name op alle delen van het hout waar u later na montage niet meer bij kunt komen. Tevens heeft u voor de nabehandeling veel minder verf of beits nodig dan op een onbehandelde blokhut. Klik hier voor uitgebreide informatie over de voordelen van het impregneren!

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen

Complete dakgootset
Dakgootset

Het grote voordeel van een dakgoot is dat deze het water opvangt wat van af het dak afloopt en altijd op dezelfde plek, vlak naast de blokhut valt. Hierdoor krijgt men een soort spatrand waardoor de onderste plank lagen van de blokhut en het fundament meer water te verduren krijgt. Door een dakgoot te plaatsen, verminderd men dit probleem waardoor de levensduur van uw blokhut wordt verlengt.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen (keuzeopties type dakgoot verschillen per fabrikant)

Protec Woodstain
Verf & beits

Het nabehandelen van hout is absoluut noodzakelijk, zelfs bij geïmpregneerd hout. Impregneren beschermd uw hout goed tegen schimmels en andere aanslag die houtrot veroorzaken, maar heeft geen water werende werking zoals een verf of beits. Wij adviseren hiervoor de ProTec Woodstain – een speciaal ontwikkelde vuil- en waterafstotende beits. Klik hier voor een videoimpressie.

Beschikbaar bij: Outdoor Life + Tuindeco modellen